Nieuwbouw Dierenpension Happy Care

February 23, 2015 / Projecten
SLIDE

In Punthorst is Sander Braam sinds 2010 eigenaar van Dierenpension Happy Care. Het pension was gehuisvest in een omgebouwde kas waar het best warm kon worden. Niet ideaal, en daarom is gekozen voor nieuwbouw. Happy Care kiest in de nieuwe situatie voor een warmtepompinstallatie van Luinstra Bodemenergie. Voor duurzame verwarming én gratis verkoeling in de zomer.

Geen rompslomp

Wij installeerden een gesloten bronsysteem bij het dierenpension. Voor een kleiner gebouw als deze is dat een stuk voordeliger dan een open systeem. En het scheelt rompslomp: een vergunning is niet nodig. Aanmelden bij de gemeente is voldoende. Het gesloten systeem is bovendien onderhoudsvrij. De komende tientallen jaren is hier geen omkijken naar.

Klaar in drie dagen

De boorwerkzaamheden voor vier bronnen van elk 125 meter duurden twee dagen. De bronnen zijn voorzien van een verticale bodem warmtewisselaar; een kunststof lus waar een vloeistof in circuleert. De geïnstalleerde warmtepomp maakt gebruik van aardwarmte. Het systeem kan ook gratis koeling leveren door gebruik te maken van de natuurlijke bodemtemperatuur van circa 10 graden.

Project: nieuwbouw Dierenpension Happy Care
Project: dierenverblijf
Jaar Uitvoering: 2015
Plaats: Punthorst
Type: Gesloten bron
Aantal boringen: 4